Kategoriat
Uncategorized

Vanhojen korujen myynti ja romukullan hinta

Viimeisten viikkojen aikana kullan ostajat ovat nähneet raivokkaan työnnön yksityishenkilöille, jotka kilpailevat myymään vähän käytettyjä korujaan Yhdysvalloissa ja Euroopassa huolestuneina siitä, että vuoden alusta lähtien koronaviruksen aiheuttama poikkeuksellinen hintakehitys saattaa pian kulkeutua.

Perjantaina liukumäkeä koskevista huolista tuli todellisuutta. Kun spot-kulta saavutti New Yorkissa 24. helmikuuta 1 689,31 dollaria unssilta, se laski jopa 1563,07 dollariin, kun sijoittajat myivät metallia kattamaan muiden omaisuusluokkien tappiot. Maanantaihin romukullan hinta oli palannut, metallin noustessa peräti 1,6%.

Sen sijaan, että ilmoittaisi kiireelle, se voi todella lisätä sitä. Romun korujen raskaimmat päivät tapahtuvat yleensä, kun korkeat hinnat alkavat liukastua, Ash Blundell & Sons Ltd: n osakasomistajan Ash Kundran mukaan Lontoon Hatton Gardenin korualueella. ”Kaikki suojaavat vedonsa”, hän sanoi.

Myymälä maksoi kaikkien aikojen korkeimman hinnan romukullasta 24. helmikuuta, hän lisäsi.Mikä liikkuu markkinoillaAloita päiväsi 5 Things -uutiskirjeellä.

Yleensä romukullan osuus maailman kokonaistarjonnasta on noin 30%. Vaikka kaivostoiminnan tuotos oli vuonna 2019 vähäinen, pelattavan kullan romumäärä kasvoi todennäköisesti jopa 2,5% tutkimusyhtiön CPM Groupin analyytikon Rohit Savantin mukaan. Tänä vuonna on kuitenkin tapahtunut ”merkittävä” nousu, varsinkin kun euromääräiset jalometalliharkot lähestyivät ennätystä, eurooppalainen jalostaja Heraeus Holding GmbH sanoi sähköpostissa.

”Ihmiset ovat alkaneet siivota kassakaappejaan”, Kundra sanoi ja lisäsi, että suurin osa hänen kauppaansa saapuvista esineistä on peräisin korukauppiailta eikä kävelijöiltä. ”He löytävät paketin, joka on istunut siellä viisi vuotta, 10 vuotta” ja he romuttavat sen hyödyntääkseen korkeammat hinnat.

Vaikka myyntikilpailu on Yhdysvalloissa ja Euroopassa, Kiinassa tilanne on hyvin erilainen. Siellä kultakorujen myynti laskee romahtavan tänä vuonna, kun tappavan koronaviruskriisin aiheuttama taloudellinen vahinko kasvaa. Ostajat pysyvät poissa julkisista paikoista infektioiden välttämiseksi ja rajoittavat samalla kulutuksensa perustarpeisiin, kuten päivittäistavaroihin.

Suurin osa kultakorujen ostajista maksaa myyjille murto-osan spot-hinnasta. Kierrättäjät ja jalostajat sulattavat sen sitten, puhdistavat sen ja muodostavat siitä kultatankoja kolikoiden valmistajille ja sijoittajille tai kultapulveria teolliseen käyttöön.

New Yorkissa asuvat Empire Gold Buyers -ponit nousevat noin 96% ostamiensa korujen käyvistä spot-hinnoista toimitusjohtaja Gene Furmanin mukaan. Tyypillinen noin 10 gramman painoinen 18 karaatin kultahääbändi saisi myyjän noin 383 dollaria 1 600 dollarin spot-hinnalla, hän sanoi. Noin 3 unssia painava kultakello, joka ostettiin 1980-luvulla noin 1 000 dollarilla, saisi todennäköisesti ostajan noin 1900 dollaria.

Samaan aikaan Rolexin valmistamien korkealaatuisten kellojen ja eräiden kalleimpien kultakorujen arvo tulee sekä kullan hinnan noususta, mikä lähettää myyjiä ensinnäkin torille, että tila, jonka se antaa ostajalle. Nämä tavarat myydään pikemminkin kuin sulatetaan.

”Se on edelleen kultaa, joten arvon perustaso on silti vain kullan arvo”, Furman sanoi. ”Mutta lisää, että se on Cartier tai Tiffany, ja se ampuu sen katon läpi.”

Imperiumin puhelimet ”palavat kuin joulukuusi”, Furman sanoi, ja ne ovat olleet kahden viikon ajan. Samaan aikaan Empiren verkkosivustojen liikenne kasvaa noin 40%. Ihmiset, jotka ovat istuneet kotona ”ajattelemalla” aikaa myydä, aika minun myydä ””, ”tulevat ulos kaivannoista juuri nyt”, hän lisäsi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *